at u moet weten over zakelijke ka

Het runnen van een bedrijf vereist een goede planning. U moet bepalen welk bedrijf u wilt runnen en vervolgens de zakelijke kansen bestuderen. Bovendien moet u ook uw vermogen om het uit te voeren begrijpen.

In dit artikel zullen we meer dan 30 zakelijke kansen delen die een goed winstpotentieel beloven. Zo hoef je zelf geen onderzoek te doen en kun je kiezen welke het beste bij je past.

Wat u moet weten over zakelijke kansen?

Een eigen bedrijf starten is een verstandige keuze. 

De reden, persoonlijke zaken beloven lucratieve winsten. Bijna 54% van de particuliere ondernemers geeft zelfs toe dat hun inkomen is gestegen. 

Daarnaast wil maar liefst 26% van deze ondernemers de vrijheid krijgen om een eigen bedrijf te runnen. Uiteraard met als doel om het ten goede verder uit te bouwen. 

Het is echter zeker niet zo eenvoudig als de palm van de hand draaien. 

Om een winstgevend bedrijf te starten, zijn er een paar tips die u kunt proberen:

Volg je passie

Ondernemen vanuit je passie zorgt ervoor dat je niet snel opgeeft. De reden, je zult echt van het werk houden. Je gaat verschillende uitdagingen aan die rustig en geconcentreerd ontstaan.

Lees ook: Deze 5 belangrijke eigenschappen moeten een succesvolle ondernemer hebben

Het bedrijf dat u runt, kan ook afwijken van de dingen die u leuk vindt, zoals reizen, kamperen en andere. Er zijn veel voorbeelden van succesvolle bedrijven die afweken van hobby's. 

Online gaan

Profiteer van geavanceerde technologie om uw bedrijf snel te laten groeien. 

Ja, online gaan is geen optie meer. Bedrijven die online gaan, zullen een grotere markt bereiken zonder te worden beperkt door tijd en locatie. Het winstpotentieel is vrij groot. 

In feite bereikten de e-commercetransacties in Indonesië dit jaar alleen al 13 biljoen Rp/maand . Fantastisch! 

Bedrijven die worden ondersteund door de aanwezigheid van een online winkelwebsite, zullen meer potentiële consumenten kunnen aantrekken. Zeker als het wordt ondersteund door het gemak voor consumenten om je bedrijf te vinden, zoals het registreren bij Google Mijn Bedrijf .

De behaalde resultaten zullen zeker meer optimaal zijn, toch?


Ken de concurrentie

Het hebben van een goed product is niet noodzakelijk een garantie voor het succes van uw bedrijf. Een van de factoren is de aanwezigheid van hevige zakelijke concurrentie. 

Vaak moet je "de taart delen" met concurrenten en een vrij felle prijzenoorlogstrategie toepassen. Voor zakenmensen is deze voorwaarde zeker niet winstgevend. 

De oplossing hiervoor is om marktonderzoek te doen naar de zakelijke kans die u wilt benutten. Daarnaast kun je ook op zoek gaan naar een niche (business scope) waar nog niet veel andere bedrijven aan hebben gewerkt. 

Lijst met de meest veelbelovende zakelijke kansen

Het volgende is een lijst met de nieuwste en meest veelbelovende zakelijke kansen in 2021, zelfs voor beginners. 

We kozen dit voorbeeld van een zakelijke kans op basis van het type bedrijf, het type bedrijf (online of offline) en het vereiste kapitaal (klein of middelgroot).

1. Milieuvriendelijke creatieve producten maken

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Het creëren van nuttige producten met behoud van het milieu kan een goede zakelijke kans zijn. 

Dit is het voorbeeld dat Deasy Esterina , eigenaar van het milieuvriendelijke bedrijf Kreskros, geeft bij het maken van creatieve tassen van plastic afval. Het is bewezen dat dit bedrijf grote winsten kan genereren. Het marktaandeel is ook internationaal. 

Deasy begon zijn bedrijf met een kapitaal van Rp. 10 miljoen om verschillende apparatuur te kopen. Hij brengt zijn producten op de markt via sociale media door het bewustzijn van het gebruik van milieuvriendelijke producten te vergroten. Vervolgens ging hij via de website Kreskros.com door met het serieuzer nemen van zijn bedrijf. 

Als gevolg hiervan heeft de verkoopomzet nu Rp 60 miljoen/maand bereikt. 

2. Online cursus

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein

Heb je expertise op een bepaald gebied? Het starten van een online cursusbedrijf is zeker de juiste keuze. 

Het bouwen van een reguliere cursus vereist een speciale plaats en verschillende andere vereisten. Er is veel voorbereiding en de zakelijke concurrentie is nog steeds behoorlijk hevig. 

Online cursussen zijn anders. Naast de mogelijkheid om het bedrijf vanuit huis te starten, variëren ook de soorten expertise die kunnen worden aangeboden. De vakken die je veel tegenkomt hebben zeker te maken met vreemde talen en andere schoolvakken. Eigenlijk niet alleen dat. 

Amimono bijvoorbeeld . De website biedt online breicursussen aan. Je kunt verschillende breivaardigheden opdoen , variërend van breien , haken tot yubiami als je de aangeboden lessen volgt. 

Dus heb je een idee gevonden voor je online cursus?

3. Autoverhuurbedrijf

Type: Bedrijf: Normaal
Bedrijfstype: Offline/online
Kapitaal: Middelgroot – Groot

U bent misschien veel autoverhuurbedrijven tegengekomen. Het benodigde startkapitaal is niet gering. Dus misschien ben je niet erg geïnteresseerd om het te proberen. 

U kunt zich echter laten inspireren door Aldi Febian Mahabian , een autoverhuurondernemer. Het verhaal van deze zakenman laat zien dat creativiteit een sleutelfactor is om een bedrijf te starten, niet alleen kapitaal. 

In die tijd vond hij als huurautobestuurder een zakelijke kans dat de gemeenschap een bestuurder wilde met een goed uiterlijk en een breed inzicht. Met behulp van Twitter begon hij met het promoten van "goed uitziende chauffeursverhuurdiensten".

Gaandeweg komen er steeds meer klanten. Met een winstdelingssysteem groeit het bedrijf. Het inkomen dat hij elke maand ontvangt, kan oplopen tot IDR 78 miljoen.

Het is bewezen dat dit autoverhuurbedrijf niet alleen offline kan worden gedaan, maar ook online, zoals blijkt uit drive.id .

4. Diensten voor websiteontwikkeling

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Een veelbelovend bedrijf dat vanuit huis kan worden gerund, zijn diensten voor het maken van websites. 

Als u een webontwikkelaar bent, is er niets mis met het nastreven van dit bedrijf. Het benodigde kapitaal is niet te groot. Net als bij andere dienstverlenende bedrijven zijn de winstkansen vrij groot. 

Niet alleen uit website creatie diensten, u kunt extra inkomsten halen uit samenwerking met andere partijen. 

Zoals u weet, heeft een website een domein en hosting nodig om online te zijn. U kunt dus tegelijkertijd hosting- en domeinreseller worden . Interessant is dat u de samenwerking kunt starten zonder kapitaal en registratiekosten.



5. Bruiloftsorganisator

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Elke aanstaande bruid wil dat haar speciale moment perfect is. Daarom is er altijd een huwelijksorganisator nodig om een reeks evenementen te organiseren.

Vanuit zakelijk oogpunt is dit zeker een goede zakelijke kans. 

Denk niet dat dit bedrijf niet langer een vooruitzicht is als het aantal huwelijksorganisatoren toeneemt. In feite bereikte de industriële waarde van de bruiloftsbusiness dit jaar alleen al 500 biljoen Rp .

Nogmaals, uw creativiteit bij het herkennen van de markt is de sleutel. Dit wordt geïllustreerd door Fitri Aulia Abdullah, die diensten voor het organiseren van bruiloften aanbiedt met een syar'i-concept.

Is het benodigde kapitaal erg groot? Niet echt. Fitri gaf toe het bedrijf te zijn gestart zonder kapitaal. Een andere huwelijksorganisator genaamd Yupitirani gebruikte IDR 3 miljoen aan kapitaal om dit bedrijf te starten. 

Lees ook: Betekenis van bruiloft: upgrade van hosting, aarzel niet om veel bezoekers te bedienen

6. Affiliate Marketing

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein

Met affiliate marketing kunt u geld verdienen door producten van andere partijen te promoten. Een voorbeeld van deze zakelijke mogelijkheid is behoorlijk verleidelijk. Want je kunt zelfs met klein kapitaal beginnen, ook zonder kapitaal. 

De manier waarop het werkt is vrij eenvoudig. Als iemand een product koopt met behulp van de verwijzingscode die u opgeeft, krijgt u een commissie volgens de overeengekomen overeenkomst. 

Het Indonesische partnerprogramma van Niagahoster is daar een voorbeeld van. U kunt 70% commissie verdienen op hostingverkopen. Natuurlijk moet je je eerst als affiliate registreren. 



7. Knutselen maken

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Vaardigheden in het verwerken van een materiaal tot handwerk kunnen een veelbelovende onderneming zijn. 

U hoeft niet eens met groot kapitaal te beginnen. Met slechts een paar honderdduizend kun je aan de slag. Het belangrijkste is doorzettingsvermogen en vooruitziendheid om zakelijke kansen te zien. 

Dat is de boodschap die kan worden overgenomen van I Nyoman Gede Sumaartha , een ambachtelijke ondernemer uit Bali. Hij begon zijn bedrijf door de producten van anderen te verkopen en vond dat de kwaliteit van de materialen van zijn leveranciers van slechte kwaliteit was. Dus nam hij het initiatief om zijn eigen producten te maken om de klanttevredenheid te garanderen. 

Zijn producten zijn zeer populair gebleken en worden zelfs naar het buitenland geëxporteerd. Hoeveel is uw bedrijfsomzet per maand? Bereikte IDR 700 miljoen. 

U kunt ook leren van het succes van Yanis Gallery uit Yogyakarta bij het bereiken van de exportmarkt door de website als promotiemedium te gebruiken. Dankzij hun doorzettingsvermogen in het vak werden verschillende prijzen behaald. 

8. Word een dropshipper

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein

Met dropshipping kunt u ook een bedrijf starten zonder kapitaal. Vergis je echter niet, het verdienpotentieel mag niet worden onderschat. 

Het dropshipping-bedrijfsmodel is vergelijkbaar met doorverkopen. Het winstresultaat komt van het verschil in de prijs die u van de koper ontvangt voor het kopen van het product van de verkoper. Het verschil is dat je voor dropshipping geen eigen magazijn hoeft te hebben. Omdat het de verkoper is die de goederen naar de consument zal sturen. 

Aprie Angeline is een van de succesvolle mensen van de dropship-business. 

Hij begon met het verkopen van kledingproducten die niet erg succesvol waren. Nadat hij een wederverkoper van schoonheidsproducten was geworden, steeg zijn inkomen dramatisch. Hij kan in een paar maanden tijd tientallen miljoenen verdienen.

Tot nu toe is de dropship-business nog steeds behoorlijk potentieel. Verschillende platforms, zoals YukDropship, zijn begonnen te bloeien in het aanbieden van dit zakelijke partnerschap.

banner voor digitale marketinggids


9. Software/software verkopen

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Teknologi informasi berkembang pesat dan belum akan berhenti. Bagi Anda yang memiliki kemampuan di bidang pemrograman, Anda bisa menjajal bisnis penjualan software.

Sudah banyak sosok sukses di bisnis ini. Anda bisa menjadi salah satunya. 

Sebut saja nama Donny Kris Puriyono. Lulusan STIKI Malang ini menciptakan banyak software, mulai dari software laboratorium bahasa hingga manajemen sekolah. Usahanya cukup berhasil hingga menembus pasar ekspor. Bahkan, ia berhasil membentuk perusahaan IT sendiri.  

10. Usaha Potong Rambut

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Anda pernah melihat acara "The Cuts Indonesia" yang tayang di TV? Sebuah acara untuk mencari penata rambut terbaik. Acara tersebut menunjukkan bahwa seni penataan rambut sudah menjadi tren gaya hidup masyarakat saat ini.

Voor zakenmensen is dit een zakelijke kans die kan worden ontwikkeld. 

Om dit bedrijf te starten, is geen groot kapitaal vereist. Nikasius Dirgahayu had bijvoorbeeld slechts Rp. 2 miljoen nodig toen hij Nick The Barbership bouwde. Het kapitaal werd gebruikt om knipapparatuur, ondersteunend meubilair en initiële promotiekosten aan te schaffen. 

De omzet van zijn bedrijf is nu meer dan Rp. 15 miljoen/maand.

Als u ruimte in uw huis heeft die u kunt gebruiken, hoeft u geen winkelpand te huren. Dit betekent dat dit bedrijf een bedrijf aan huis kan zijn. 

Als het is gegroeid, kun je in de voetsporen treden van Arfa Barber Shop en Toekang Tjoekoer om er een franchisebedrijf van te maken. Natuurlijk bent u de franchisegever .

11. Kinderopvang

Type: Bedrijf: Thuisgebaseerd
Bedrijfstype: Offline/online
Kapitaal: Middelgroot – Groot

Ben je dol op kinderen en wil je een bedrijf runnen vanuit huis? Het openen van een kinderopvang kan een aantrekkelijke optie zijn. 

Dit bedrijf is zeer geschikt om in grote steden te worden gerund. De drukte van werkende ouders vereist vaak dat hun kinderen aan andere partijen worden toevertrouwd. Dit kan een zakelijke kans zijn .

In het begin moet u mogelijk kapitaal voorbereiden om uw huis te renoveren. Het doel is om van je huis een leuke speelruimte te maken. Daarnaast moet u wat speeltoestellen voor kinderen kopen en moet u zich inspannen om het bedrijf te promoten. 

Laten we zeggen dat het tarief voor kinderopvang per maand IDR 500 duizend is. Als u 10 kinderen krijgt, is uw maandelijks inkomen IDR 5 miljoen. 

Itu pun bisa bertambah jika Anda juga menerima anak yang membutuhkan pengawasan khusus seperti balita ataupun bayi. Tentu pendapatan Anda kian meningkat. 

Tidak hanya itu, jika Anda mempromosikannya dengan baik melalui website, tentu akan mampu menjangkau lebih banyak konsumen. Salah satu contohnya adalah KideeChildCare.

12. Berjualan Makanan Ringan

Tipe: Bisnis: Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Produk makanan memang tidak ada matinya. Terutama produk makanan ringan atau snack. Meskipun banyak produk baru dikenalkan, antusiasme masyarakat untuk mencobanya cukup besar. Artinya, potensi bisnisnya masih cukup besar. 

Jika Anda ingin menjajal bisnis makanan ringan ini, kuncinya adalah kualitas dan keunikan produk. Lalu, untuk lebih meningkatkan penjualan, Anda bisa memasarkannya secara online. 

Memulai bisnis ini tidak harus dengan modal besar. Bahkan Anda bisa menjalankannya seperti bisnis rumahan. 

Contoh sukses bisnis ini adalah Lidi Geli. Berawal dari keinginannya memperkenalkan makanan tradisional, Famela Nurul Islami memproduksi makanan ringan mie lidi dengan pangsa pasar anak muda. 

Dengan modal awal hanya Rp.1 juta, Famela mengaku margin keuntungannya bisa mencapai 50% dari modal awal yang ia keluarkan. Bisnisnya semakin berkembang terutama setelah pemasaran dilakukan juga melalui website Lidi Geli.

Tertarik untuk mencoba usaha modal kecil untung besar satu ini?

13. Bisnis Waralaba/Franchise

Tipe: Bisnis: Reguler
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Bisnis waralaba adalah bisnis yang dijalankan dengan model kemitraan. Bekerja sama dengan perusahaan yang produknya sudah dikenal tentu relatif lebih cepat mendatangkan pembeli. 

Potensi bisnis yang ditawarkan cukup baik dan sudah berkembang. Namun, sebagian masyarakat menganggap waralaba harus dengan modal besar dan hanya untuk bisnis makanan. 

Kenyataannya, banyak pilihan waralaba mulai dari yang bermodal kecil. Selain itu, saat ini banyak pilihan waralaba seperti laundry, jasa kirim barang, pelatihan, dan lainnya. Bahkan ada juga kemitraan dari bisnis tambal ban dan tambah angin seperti ditawarkan Green Nitrogen.


Kunci dari bisnis ini adalah jeli melihat peluang usaha terbaru, dan memilih jenis bisnis serta mitra bisnis yang baik. 

Sekali lagi, jangan khawatir, tidak semua waralaba mengharuskan Anda memilliki modal besar.

14. Jasa Terjemah

Tipe: Bisnis: Rumahan
Jenis Bisnis: Online
Modal: Kecil

Kemampuan berbahasa asing dapat membantu Anda mendapatkan penghasilan yang besar. Anda bisa memulai bisnis jasa terjemah dengan omzet yang bisa mencapai $500/bulan. Menariknya, Anda bisa melakukannya dari rumah. 

Ya, itulah cerita dari Reni Heryani yang terjun ke dunia terjemah online. Ia adalah seorang freelancer yang sering mendapatkan pekerjaan paruh waktu dari beberapa platform freelancer. 

Voor degenen onder u die dit bedrijf fulltime willen runnen , kunnen de behaalde resultaten natuurlijk groter zijn. 

kelijk idee voor klein kapitaal: vertaalservice

Vooral als je een portfoliowebsite hebt die de vaardigheden laat zien die je hebt zoals die van Desi Mandarini hierboven.

15. Een online winkel openen

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Het is nu gemakkelijker voor iemand om een online winkel te openen. Ook de verscheidenheid aan verkochte producten wordt steeds diverser. Het benodigde kapitaal is ook niet te groot. 

Het potentieel voor zakelijke kansen bereikt zelfs Rp. 77 biljoen in 2018. Dit betekent dat de kans nog steeds wijd openstaat. 

Uw vooruitziende blik bij het zien van het gat in de markt is zeer noodzakelijk. Een gat in de markt is de nieuwste zakelijke kans waar nog niet aan is gewerkt, maar die de consument hard nodig heeft. 

Een interessant voorbeeld is de handel in poppenaccessoires. Een online winkel die zich bezighoudt met dit unieke bedrijf is Barbie House . Deze website biedt een verscheidenheid aan unieke items in de vorm van barbiehuisjes en andere minimeubels.

Wat zijn de potentiële zakelijke kansen? Over het algemeen is de handel in accessoires en op maat gemaakte poppen nog steeds behoorlijk potentieel. In feite kan de omzet Rp. 50 miljoen per maand bereiken.

Hal inilah yang dialami oleh Solihin, pebisnis boneka Barbie lain  asal Jakarta. Mengaku hanya bermodal 5 juta rupiah, bisnis yang ia geluti terus berkembang. Bahkan, di momen tertentu ia sampai harus menambah jumlah pekerjanya. 

Apakah Anda sudah memikirkan akan membuat toko online apa?

16. Usaha Modal Kecil/Menengah: Katering

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Terutama bagi Anda yang tinggal di kota besar, menjajal bisnis katering masih menjadi peluang usaha yang menjanjikan di tahun 2021. Sebab, bisnis Anda akan menjadi solusi bagi para pekerja kantoran yang menginginkan menu makan siang yang lezat dan mudah didapat.

Niet alleen dat, deze variëteit aan horeca kan zelf nog steeds opnieuw worden ontwikkeld. Een voorbeeld is een speciaal cateringmenu met gezonde voeding zoals die van Gorry Gourmet en My Meal

Veelbelovend voor kleine bedrijven: horeca

Je kunt gewoon creatief zijn met je eigen menu en zakelijke keuzes. 

Voor een horecazaak kun je beginnen met een minimaal kapitaal. Dit is wat Riezka Sari liet zien toen ze HalalFood bouwde met slechts Rp. 3 miljoen. Zijn volharding in het zakendoen bracht hem er echter toe om elke maand een omzet van honderden miljoenen rupiah te behalen. 

17. Blogthema's verkopen

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Banyak pemilik blog yang sering mengganti tema agar blog lebih menarik. Namun, perlu tetap memperhatikan faktor fungsi dan bahkan optimasi SEO. 

Nah, jika Anda jago membuat tema blog seperti Mas Sugeng, berjualan tema blog masih memberikan peluang usaha yang menjanjikan. Tentu Anda harus memahami kriteria tema blog yang baik seperti mobile-friendly, SEO optimized, loading cepat dan desainnya menarik. 

Tidak terbatas pada tema Blogger saja, Anda juga bisa membuat berbagai tema blog untuk WordPress karena pengguna platform ini sangat banyak. Anda bisa melihat contoh yang dilakukan oleh ID Theme atau situs luar negeri seperti Themeforest.

Yang paling penting, memulai bisnis ini tidak membutuhkan modal dan bisa dilakukan dari rumah. Ingin dilakukan secara paruh waktu atau full time? Semua tergantung pilihan Anda. 

18. Rias Pengantin

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Jika Anda memiliki keahlian di bidang makeup, menjadi perias pengantin layak Anda coba. 

Untuk memulai bisnis ini Anda membutuhkan modal di kisaran 10-20 juta rupiah bergantung besar kecilnya bisnis yang akan Anda bangun. Sebagian modal tersebut akan digunakan untuk pembelian alat makeup, busana pendukung, dan biaya promosi awal.

De zakelijke kans is vrij groot omdat sommige zakenlieden beweren hun kapitaal (Break Even Point) binnen 3-4 maanden te kunnen teruggeven. Een voorbeeld is Hartono Dans. Deze bruidsmake-up is succesvol en verdient tot IDR 15 miljoen per maand.

Bruidsmake-upartiest die al heel lang in traditionele mantenmake-up zit, Yuyuk Endi, zei dat de omzet van de bruidsmake-upbusiness varieert van 50-70% van het totale uitgegeven kapitaal. Natuurlijk kunt u ook resultaten krijgen zoals die van Tari of zelfs beter. 

Als u dit bedrijf wilt opbouwen, kunt u beginnen met het berekenen van de kapitaalvereisten die u nodig heeft voordat u begint. 

19. Matrasverhuurbedrijf

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Heb je ooit gehoord van Clara Almabella Bamanty? Deze vrouw uit Jogja is de figuur achter het succes van Sewakasur.com .

Ja, je hebt het goed gehoord. Clara bouwde een matrasverhuurbedrijf op dat niet veel mensen opmerkten. In feite kan de ontvangen omzet oplopen tot Rp 2,1 miljard per jaar. Wauw!

In die tijd begon Clara met een kapitaal van Rp 200.000 om een schuimmatras te kopen en gebruikte ze een motorfiets om goederen aan consumenten te leveren. Het promotiesysteem dat wordt uitgevoerd is nog steeds conventioneel via mond-tot-mondreclame. 

Wel met een goed beheerde website ontwikkeling. Momenteel is het bedrijf uitgebreid naar andere steden. Als u geïnteresseerd bent, kunt u dit bedrijf proberen, omdat er niet veel mensen bij betrokken zijn. 

20. Antiek kopen en verkopen

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Gemiddeld

Kan antiek in deze moderne tijd nog rendabel zijn? Het antwoord: kan absoluut!

Er zijn nog steeds veel mensen die enthousiast zijn over het kopen van antiek. Ook de soorten verkochte goederen zijn zeer divers. Interessant is dat het grootste deel van deze antiekhandel begon als een hobby. Dus als je dezelfde passie hebt, is deze zakelijke kans het proberen waard. 

Weet u hoeveel dit bedrijf omzet? Sinta Dewi Nugraheni uit Bawen, Midden-Java beweerde 400 miljoen Rp/maand te ontvangen van de verkoop van verschillende antiek .

Kebutuhan modal untuk bisnis ini tidaklah harus besar. Anda bisa memulainya dengan barang yang nilainya tidak terlalu tinggi dulu. Selama barang antik tersebut diinginkan oleh konsumen, bisnisnya akan terus berjalan. Maka, usaha promosi yang baik perlu terus dilakukan. 

Anda bisa memanfaatkan media sosial dan website resmi untuk menampilkan semua koleksi barang antik yang Anda jual.

21. Usaha Food Truck

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Di Indonesia, bisnis food truck mungkin belum terlalu populer. Model bisnis ini memang berasal dari luar negeri yang awalnya dikenal untuk berjualan es krim. 

Nu zijn echter veel mensen begonnen met het proberen van dit foodtruckbedrijf. Het type bedrijf is nog niet divers, het gaat nog steeds om fast food en drinks. Van gegrilde worstjes, takoyaki tot verschillende sappen. U kunt dus nog steeds andere zakelijke kansen vinden. 

In plaats van uw kapitaal te gebruiken om een winkelpand te huren, kunt u het gebruiken om uw voertuig om te bouwen tot een foodtruck. 

Vervolgens kun je beginnen met ondernemen door middel van intensieve promoties via sociale media of persoonlijke websites. U kunt ook lid worden van AFTI (Indonesian Food Truck Association) om uw relatie te vergroten.  

De omzet van dit bedrijf is redelijk goed. Heri Poerjanto Noegroho uit Semarang gaf toe dat hij IDR 6-7 miljoen in eigen zak had verdiend

22. Small Capital Business: word een online schrijver

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein

Uw passie voor schrijven kan een veelbelovende zakelijke kans zijn. U kunt een online schrijver worden. Dit bedrijf kan vanuit huis worden gerund en zelfs zonder kapitaal.

Je kunt ervoor kiezen om parttime of fulltime online schrijver te worden . Sommige platforms die u kunnen helpen projecten te krijgen, zijn Sribulancer en Upwork .

Je kunt echter ook platforms zoals Wattpad proberen als je goed bent in het schrijven van fictie. 

Voorbeelden van kansen voor klein kapitaal: een online schrijver worden

Itulah langkah yang diambil Erisca Febriani ketika menulis novel berjudul "Dear Nathan". Tak hanya disukai banyak orang, novel tersebut pun sudah diangkat ke layar lebar. 

Apapun bidang keahlian menulis Anda, menjadi penulis online masih sangat menjanjikan untuk tahun 2021. 

23. Bisnis Tour Wisata

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Bagi Anda yang hobi traveling seperti Ricky Surya, pemilik bisnis tour online LetsGetLostID, menjajal peruntungan di bisnis tur wisata menjanjikan keuntungan yang cukup besar. 

In die tijd begon Ricky zijn online bedrijf met een laptop. Via zijn website biedt hij reispakketten aan naar Indonesische bestemmingen voor buitenlandse toeristen. De destijds gerealiseerde omzet bereikte Rp. 60 miljoen/maand .

U kunt ook uw eigen bedrijf starten met een uniek reisarrangement.

Startpagina indonesiatrip.id

In feite is het toeristisch bedrijfspotentieel nog steeds groot, tot wel IDR 4 biljoen per jaar . Bovendien blijft de huidige regering de ontwikkeling van het toerisme stimuleren, zowel de transportinfrastructuur als de toeristische attracties. 

24. E-boeken verkopen

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

De rol van boeken als informatiebron begon langzaamaan plaats te maken voor eBooks (elektronische boeken). Een van de redenen is het gemak van consumenten om ze op elk moment te lezen via verschillende media zoals mobiele telefoons of tablets.

Als je expertise hebt op een van de vakgebieden, kun je die eenvoudig samenvatten in een boek. Het productieproces is relatief eenvoudig. Na het typen kunt u het eenvoudig in digitale vorm (PDF) opslaan. 

Je kunt het op de markt brengen via je eigen website of in samenwerking met online boekwinkels die al breed verkrijgbaar zijn. 

De verkoopresultaten zijn misschien niet meteen buitengewoon zoals Darren Rowse die in een week 756 miljoen rupiah verdient met één e-boek. Het potentieel is echter nog steeds enorm. 

25. Wasbedrijf

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Offline/online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Het verbaast je zeker niet dat de wasserijbranche op onze lijst staat, toch? In feite is dit wasservicebedrijf nog steeds veelbelovend.

Andry Tri Kurniadi is een voorbeeld van een succesvol wasserijbedrijf met een omzet tot IDR 300 miljoen per maand. Het begin van zijn bedrijf was gebaseerd op het idee dat "de hoeveelheid kleren wassen vaker is dan kleren kopen". Dus gaf hij zijn oorspronkelijke bedoeling om kleding te verkopen op. 

Voor een wasserijbedrijf hangt het benodigde startkapitaal af van hoe groot een wasserijbedrijf u gaat bouwen. In feite kunt u eerst vanuit huis beginnen. 

Als je het bedrijf wilt ontwikkelen, kun je ook technologie gebruiken. Het doel is niet alleen om meer mensen te bereiken, maar ook om uw klanten de beste service te bieden. 

Veelbelovend bedrijf aan huis: wasbedrijf

Een voorbeeld is KliknKlin, dat wasservices biedt via Android-, iOS- en web-apps.

26. Gezondheidsdrankjes verkopen

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Momenteel begint de trend van gezond leven zich in de samenleving te ontwikkelen. Niet alleen regelmatige lichaamsbeweging, voedselconsumptiepatronen zijn ook erg belangrijk. 

Deze zakelijke kans werd benut door Nova Budi Setiabudi toen hij het bedrijf voor gezondheidsdranken oprichtte. Via de SuweOraJamu- website blijft hij het publiek informeren over het belang van het drinken van kruidengeneesmiddelen gemaakt van natuurlijke ingrediënten. 

Volgens Nova groeit zijn bedrijf elk jaar tot 20%. Ondersteund door de aanwezigheid van Cafe Jamu, bereikt de omzet Rp. 90 miljoen/maand

Indonesische mensen hebben nog steeds een gehechtheid aan kruidengeneeskunde als gezondheidsdrank. Sterker nog, in moderne tijden zoals vandaag zijn er nog steeds veel consumenten die voedsel willen consumeren dat niet alleen lekker maar ook gezond is. 

Dit betekent dat je ook in dit bedrijf terecht kunt als je expertise hebt in het brouwen van andere gezondheidsdranken. Marketing kun je offline of online doen. 

Bovendien is in een pandemische situatie als vandaag de behoefte van de gemeenschap aan gezonde voeding hard nodig. Daarom geloven we dat dit bedrijf een veelbelovende onderneming is in de toekomst.

27. Het bedrijf van het naaien van kleding

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Offline/online
Kapitaal: Klein

Wilt u een bedrijf aan huis opbouwen met naaivaardigheden? Je kunt het. 

Momenteel is de modebusiness in Indonesië inderdaad positief. In feite bereikte de exportwaarde van dit bedrijf vorig jaar Rp.122 biljoen ! Dit maakt het een van de beste zakelijke kansen in 2021. 

Gewapend met uw naaivaardigheden en vooruitziendheid bij het kiezen van de beste materialen, kunt u een verscheidenheid aan modeproducten maken die mensen nodig hebben. Een voorbeeld is de islamitische modebranche. 

In feite kun je specifiek hijab produceren zoals Atina Maulina deed. Hij bouwde Vanilla Hijab zonder enig kapitaal omdat hij een pre-order systeem implementeerde. 

Samen met zijn zakenreis kan hij momenteel zelfs een omzet behalen tot Rp. 500 miljoen per maand. Dit is te danken aan de unieke marketing die hij online doet, zowel via de website als Instagram.

28. Dierenwinkel

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Voor dierenliefhebbers kan het openen van een dierenwinkel een lucratieve zakelijke kans zijn. 

Een van de succesvolle zakenlieden in deze branche is Lely H Musar. Hij opende een dierenwinkel met een startkapitaal van Rp. 10 miljoen en kan nu inkomsten genereren tot honderden miljoenen rupiah per maand. 

Anda tak harus memulai dengan jumlah tersebut untuk membeli berbagai barang kebutuhan hewan peliharaan seperti makanan dan aksesoris. Anda bisa saja mulai fokus dengan jasa grooming (perawatan) hewan peliharaan dulu. Jika sudah ada keuntungan, bisa digunakan untuk menambah jumlah produk yang dijual di toko Anda. 

Potensi pasarnya masih terbuka. Sebab, kesadaran masyarakat akan perawatan kesehatan hewan peliharaan kian meningkat. Apalagi saat ini sudah banyak komunitas pecinta hewan seperti Jakarta Dog Lover dan Meow Holic.

Anda bisa memasarkan usaha Pet Shop Anda secara online, baik melalui website seperti petshopindonesia.com, atau media sosial. 

29. Usaha Sewa Pakaian

Type: Bedrijf:
Thuisbedrijf Type: Offline/online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

Sommige evenementen, zoals de herdenking van Kartini-dag, vereisen vaak een dresscode in de vorm van regionale kleding. Dit kan een opwindende nieuwe zakelijke kans zijn. Omdat de meeste mensen altijd in de war zijn over hoe ze de juiste regionale kleding kunnen krijgen. 

U kunt het voorbeeld van Tia Amalia nemen . Hij zag deze kans toen hij een online kledingverhuurbedrijf opzette op Sewaajah.com . Via haar website kunnen bezoekers de gewenste streekkleding kiezen en online huren. 

Het is belangrijk om te onthouden dat het potentieel van dit bedrijf nog steeds erg groot is. Je kunt creatief zijn met andere soorten kledingverhuurbedrijven. De sleutel is om goede marktkansen te zien volgens de huidige trends. 

Tiap bulannya, bisnis ini menjanjikan omzet puluhan juta rupiah. Terutama di event besar, omzet tersebut bisa naik hingga tiga kali lipat

30. Usaha Sewa Perlengkapan Mendaki

Tipe: Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Semakin banyak orang menyukai kegiatan mendaki gunung. Selain untuk menikmati waktu bersama teman, sekaligus bisa mendapatkan foto-foto yang instagramable

Ini merupakan peluang bisnis yang menarik. Bisnis persewaan alat mendaki masih cukup potensial. 

Buktinya, Dwi Widyastuti mengaku meraup omzet Rp5-6 juta per bulan dari bisnis bernama Avaya Outdoor yang ia bangun. Awalnya ia merintis bisnis ini karena pengalaman pribadi saat sulit menemukan alat mendaki yang ia butuhkan. 

Als u dit bedrijf wilt starten, kunt u eerst het marktpotentieel zien. Wil je een verhuurbedrijf opbouwen met een compleet aanbod aan uitrusting, of specifiek voor één type uitrusting, bijvoorbeeld kampeertenten zoals wat wordt gedaan door tendakemping.com .

31. Schoenwasbedrijf

Type: Bedrijf: Normaal/
Thuisbedrijf Type: Offline/Online
Kapitaal: Klein – Middelgroot

De meeste Indonesiërs wassen nog steeds hun eigen schoenen. Dat betekent echter niet dat het wassen van schoenen geen goede zakelijke kans kan zijn.

Met een kapitaal van slechts 100 duizend Rp. kan dit bedrijf een omzet opleveren tot 500 miljoen rupiah per maand. Ja, je hebt het goed gehoord. Dit verhaal komt van Refaldy Fauzi, de man achter Sneaklin .

Berawal dari tugas kuliah, ia menemukan ide jasa cuci sepatu. Tidak disangka tanggapan konsumen cukup baik. Kemudian bisnis tersebut semakin berkembang, dan berubah menjadi premium shoes laundry.

Kesuksesan bisnis Refaldy tersebut didukung dengan keseriusannya terjun di bisnis online melalui websitenya. Tren ini mulai banyak muncul seperti kehadiran iShoeLaundry. Namun, potensi bisnis ini sendiri masih cukup terbuka lebar. 

32. Usaha Rumahan: Bisnis Mainan Anak

Tipe Bisnis: Reguler/Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Anda tentu tidak akan percaya bahwa menjual mainan saja bisa mendatangkan omzet miliaran rupiah.

Faktanya, inilah yang terjadi pada Fahrudin ketika meninggalkan pekerjaannya sebagai cleaning service dan membangun bisnis online, Juragan Mainan. 

Keputusan tersebut bukanlah keputusan nekat. Selain belajar melihat potensi bisnisnya, Fahrudin sempat mendatangi beberapa dinas untuk mendapatkan data dari bisnis yang akan digarapnya. 

Jika Anda mendapatkan ide untuk memulai bisnis mainan, Anda bisa memulainya sekarang. Pelajari target pasar Anda dan dapatkan data dari berbagai sumber tentang potensi bisnis tersebut. 

Ingat, Anda bisa memulai bisnis sesuai modal yang Anda miliki. Lalu, berkembang seiring laba yang Anda dapatkan. Sebab, bisnis ini tidak menuntut Anda langsung memiliki toko fisik. 

Anda bisa memulainya secara online seperti ditunjukkan Fahrudin atau beberapa toko lain seperti tokomainanonline.com.

33. Sewa Perlengkapan Bayi

Tipe: Bisnis: Rumahan
Jenis Bisnis: Offline/Online
Modal: Kecil – Menengah

Setiap orang tua pasti akan memberikan yang terbaik bagi perkembangan buah hatinya. Salah satunya dengan menyediakan perlengkapan yang dibutuhkan. Namun, kadang masa pakainya terlalu singkat, sehingga beberapa orang tua lebih memilih menyewanya.

Peluang usaha ini bisa Anda manfaatkan dengan baik. Membuka usaha sewa perlengkapan bayi. 

Meilisa Nurindah bisa menjadi contoh untuk bisnis ini. Dengan modal awal sebesar Rp.10 juta, ibu rumah tangga ini berhasil membangun bisnis yang omzetnya saat ini mencapai Rp7 juta per bulan.

Natuurlijk kan het hebben van een groot startkapitaal helpen om het aantal collecties dat u heeft te vergroten. Dit is echter niet altijd het geval. Je kunt eerst beginnen met een aantal van de meest noodzakelijke babyspullen, zoals een kinderwagen. 

Niet alleen dat, als je vanuit huis kunt beginnen, hoef je natuurlijk geen winkel te huren om de babyspullen die je hebt op te bergen. 

Je kunt het ook online op de markt brengen via je website, net zoals Sewaperalatanbayi.com doet

Sluitend

Er zijn ook nogal wat soorten bedrijven en zakelijke kansen waarvan u kunt profiteren. Een ding dat alle zakelijke kansen die we bespreken gemeen hebben, is dat het allemaal veelbelovende ondernemingen voor de toekomst zijn!

Om een bedrijf te openen, kun je beginnen met wat je het leukst vindt. Met andere woorden, volg je passie.

Vervolgens kunt u uw bedrijf laten groeien door te profiteren van technologische verfijning door online te gaan. En wat niet minder belangrijk is, is om het marktpotentieel van het bedrijf altijd met voldoende gegevens te bestuderen. 

Als je een idee hebt gevonden voor een zakelijke kans waar je aan gaat werken, kun je nu beginnen. Welk kapitaal u ook heeft, het kan het volgende belangrijke zijn na uw vooruitziende blik, creativiteit en vasthoudendheid bij het zakendoen. 

Maar wil je extra kapitaal, dan kun je gebruik maken van een vertrouwd online leenplatform , bijvoorbeeld KoinWorks .

We hopen dat de informatie die we verstrekken nuttig is.